HomeSajam udruga Baranje 2023.VijestiSajam udruga Baranje 2023.

Sajam udruga Baranje 2023.

Odazvali smo se pozivu Mirovne udruge Oaza na “Sajam udruga Baranje 2023.” koji se održao 1. 7. 2023. na Trgu slobode u Belom Manastiru.

Uz predsjednicu Udruge Katarinu Bajsić tu je bila i zaposlenica Dijana Tot te naša članica Vesna Milić. Zainteresirane posjetitelje i druge “udrugare” upoznali smo s našim radom. Podijeli smo letke i brošure nastale u sklopu projekata koji su trenutno u provedbi (“Izvor pomoći” i “Starimo zajedno“) te odgovarali na pitanja.Važnost sajmova

Sajmovi udruga u ruralnim sredinama igraju ključnu ulogu u promicanju lokalnog razvoja, povezivanju zajednica i podršci lokalnim inicijativama. Ovi sajmovi pružaju platformu za udruge da predstave svoj rad, promoviraju svoje ciljeve i aktivnosti te stvore svijest o važnosti koje imaju za zajednicu.

Jedna od glavnih prednosti sajmova udruga u ruralnim sredinama je povezivanje ljudi. Sajmovi pružaju priliku za međusobnu interakciju, razmjenu ideja i dijeljenje iskustava. Ovi događaji stvaraju osjećaj zajedništva i podrške među udrugama, potičući suradnju i partnerstva.


Drugi izlagači na Sajmu udruga Baranje 2023

Izlaganje na sajmovima udruga donosi brojne koristi za udruge. Prvo, sajmovi pružaju priliku za promociju i vidljivost udruge, što može privući nove članove, volontere i donatore. Drugo, izlaganje na sajmu omogućuje udruzi da prezentira svoj rad, ciljeve i postignuća, stvarajući tako svijest o svojoj misiji i važnosti. Treće, sajmovi su odlična platforma za umrežavanje s drugim udrugama, organizacijama i potencijalnim partnerima, što može dovesti do suradnje i razmjene resursa. Konačno, sajmovi pružaju priliku za edukaciju i razmjenu iskustava među udrugama, doprinoseći razvoju njihovih vještina i znanja.

Veliki broj izlagača pokazatelj je snage i reativnosti civilnog društva u Baranji. Ovo su samo neki od njih:Zahvaljuemo se Mirovnoj udruzi Oaza na pozivu i nadamo se mnogim drugim susretima koji nam predstoje u budućnosti.

Izbornik

Izrada ove web stranice financirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.
Redizajn ove web stranice financirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.