HomeRadionica u Domu za starije i nemoćne osobe u Belom Manastiru: „Izvor“ spajaStarimo zajednoVijestiRadionica u Domu za starije i nemoćne osobe u Belom Manastiru: „Izvor“ spaja

Radionica u Domu za starije i nemoćne osobe u Belom Manastiru: „Izvor“ spaja

U srcu Baranje, u Domu za starije i nemoćne osobe u Belom Manastiru, započeli smo priču o povezanosti i zajedništvu. Članice Udruge žena “Izvor” iz Kneževih Vinograda, i same starije osobe, podijelile su svoje iskustvo i mudrost s osobama smještenim u domu, stvarajući nezaboravnu atmosferu pune srdačnosti.

UŽI i DBM

Radionica nije bila samo o izradi ukrasa. Bila je to prilika da se starije osobe susretnu, razmjenjuju priče i smijeh, te da se osjete vidljive i cijenjene. Zajedno su ukrašavali tegle lijepljenjem suhog cvijeća i oslikavali čaše akrilnim bojama. Radionica je bila podsjetnik da starost ne mora biti prepreka za kreativnost, radost i druženje. Starost ne donosi samo izazove, već i bogatstvo iskustva i mudrosti. Kada se starije osobe međusobno povežu i dijele svoje priče, stvaraju se čvrste veze i nezaboravna iskustva.

Osim što je izvrsno provedeno vrijeme, radionica je imala i sljedeće pozitivne utjecaje:

  • Jačanje društvenih veza: Starijim osobama je omogućeno da se druže s drugima i da se osjećaju dijelom zajednice.
  • Poboljšanje mentalnog zdravlja: Druženje i aktivno sudjelovanje u radionicama mogu doprinijeti poboljšanju mentalnog zdravlja i smanjenju osjećaja usamljenosti kod starijih osoba.
  • Poticanje kreativnosti: Radionica je pomogla u poticanju kreativnosti prilikom izrade ukrasa, ali i koncentracije i fine motorike.
  • Promicanje samopouzdanja: Starije osobe su imale priliku da podijele svoje vještine i talente s drugima, što im je moglo podići samopouzdanje i osjećaj vrijednosti.

Ova inicijativa je sjajan primjer kako se povezanost i međusobna podrška mogu koristiti za stvaranje boljeg života za starije osobe. Svi smo dio iste zajednice i važno je da se međusobno brinemo jedni o drugima. Druge naše slične aktivnosti možete pratiti ovdje.

Izbornik

Izrada ove web stranice financirana je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.
Redizajn ove web stranice financirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.