Sajam udruga Baranje 2023.

Odazvali smo se pozivu Mirovne udruge Oaza na “Sajam udruga Baranje 2023.” koji se održao 1. 7. 2023. na Trgu slobode u Belom Manastiru.

Uz predsjednicu Udruge Katarinu Bajsić tu je bila i zaposlenica Dijana Tot te naša članica Vesna Milić. Zainteresirane posjetitelje i druge “udrugare” upoznali smo s našim radom. Podijeli smo letke i brošure nastale u sklopu projekata koji su trenutno u provedbi (“Izvor pomoći” i “Starimo zajedno“) te odgovarali na pitanja.Važnost sajmova

Sajmovi udruga u ruralnim sredinama igraju ključnu ulogu u promicanju lokalnog razvoja, povezivanju zajednica i podršci lokalnim inicijativama. Ovi sajmovi pružaju platformu za udruge da predstave svoj rad, promoviraju svoje ciljeve i aktivnosti te stvore svijest o važnosti koje imaju za zajednicu.

Jedna od glavnih prednosti sajmova udruga u ruralnim sredinama je povezivanje ljudi. Sajmovi pružaju priliku za međusobnu interakciju, razmjenu ideja i dijeljenje iskustava. Ovi događaji stvaraju osjećaj zajedništva i podrške među udrugama, potičući suradnju i partnerstva.


Drugi izlagači na Sajmu udruga Baranje 2023

Izlaganje na sajmovima udruga donosi brojne koristi za udruge. Prvo, sajmovi pružaju priliku za promociju i vidljivost udruge, što može privući nove članove, volontere i donatore. Drugo, izlaganje na sajmu omogućuje udruzi da prezentira svoj rad, ciljeve i postignuća, stvarajući tako svijest o svojoj misiji i važnosti. Treće, sajmovi su odlična platforma za umrežavanje s drugim udrugama, organizacijama i potencijalnim partnerima, što može dovesti do suradnje i razmjene resursa. Konačno, sajmovi pružaju priliku za edukaciju i razmjenu iskustava među udrugama, doprinoseći razvoju njihovih vještina i znanja.

Veliki broj izlagača pokazatelj je snage i reativnosti civilnog društva u Baranji. Ovo su samo neki od njih:Zahvaljuemo se Mirovnoj udruzi Oaza na pozivu i nadamo se mnogim drugim susretima koji nam predstoje u budućnosti.