HomePravila privatnosti i kolačići

Pravila privatnosti i kolačići

Načela privatnosti

Ova izjava o privatnosti objašnjava kako koristimo osobne podatke koje prikupimo o vama kada koristite našu web stranicu. Izjavljujemo da:

  • Nikada nećemo koristiti vaše podatke za slanje spam email poruka.
  • U bilo koje vrijeme možete zatražiti prekid email komunikacije.
  • Imate pravo zatražiti brisanje bilo kojih vaših podataka.
  • Nikada nećemo prodati, iznajmiti, javno objaviti ili distribuirati vaše osobne podatke.
  • Podaci su odgovornost, zato prikupljamo samo neophodne podatke koji nam omogućuju lakšu komunikaciju i sigurnost.

Kontakt obrazac

Kada ispunite kontakt obrazac na našoj web stranici, podatke koje ste unijeli čuvamo isključivo u svrhu komunikacije s vama. 

Podaci koje čuvamo su:

  • Vaše ime i prezime
  • Vaša email adresa
  • Vaša poruka nama

Kolačići

Kolačići su dio koda koji omogućuju web poslužitelju prepoznavanje i praćenje aktivnosti na web pregledniku.

Web stranica uzi-izvor.hr koristi tzv. kolačiće (eng. ‘cookies’) kako bi se korisniku mogla pružiti usluga s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Našim korisnicima stalno nastojimo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo pa je potrebno napomenuti da naše Internet stranice rade optimalno samo ako su kolačići omogućeni. Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Direktivama EU treba nam vaša privola. Korištenjem ove Internet stranice dajete privolu i pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Tokom pregledavanja stvara se i sesijski kolačić koji se postavlja na računalo korisnika web stranice samo za vrijeme trajanja posjete te se korisniku na taj način omogućuje da se učinkovitije služi web stranicom i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. 

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke za kolačiće mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem Internet pregledniku. Ovlašteni ste zabraniti primanje kolačića tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost.

Pristup podacima, izmjena ili brisanje podataka

Možete od nas zatražiti da vaše podatke ne koristimo za kontaktiranje. Možete od nas zatražiti brisanje svih vaših osobnih podataka. Možete u bilo kojem trenutku zatražiti izmjenu vaših osobnih podataka. Da bi ostvarili bilo koji od ovih zahtjeva kontaktirajte nas na email: udruga.zena.izvor@gmail.com